PRESENTACIÓ DEL IV RALLY COSTA DAURADA LEGEND

IMG_7428

PRESENTACIÓ DEL IV RALLY COSTA DAURADA LEGEND

El Camp de Tarragona i sobretot la ciutat de Reus, s’omplirà d’automobils històrics i clàssics, alguns de més de 40 anys, que han participat o participen assíduament en competicions de ral·li. Amb motiu de la quarta edició de Rally Costa Daurada Legend Reus, una prova de cotxes clàssics e històrics de la competició, que enguany incorpora la paraula Reus al nom de la prova, fruit de la col·laboració entre el consistori municipal i el club organitzador, l’Escuderia Baix Camp. Amb sis etapes repartides per les principals muntanyes del territori, la competició automobilística es durà a terme el 9 i 10 de novembre.

Reus serà el centre neuràlgic de la prova.

La quarta edició del Rally Costa Daurada Legend Reus, tornarà a ser la conjunció de cotxes de competició que en el passat van ser protagonistes dels rallyes, i que enguany converteix la ciutat de Reus en el seu centre neuràlgic. La sortida i l’arribada de la competició es realitzarà a la capital del Baix Camp. Avui, 6 de novembre, s’ha fet la presentació de la competició a les instal·lacions de La Fira Centre Comercial, també com a col·laborador principal, on ha assistit l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i diversos col·laboradors de la cursa, com ara els representants de La Fira, i de l’Escuderia Baix Camp com a organitzador.

Vora 70 cotxes de competició.

Els trams cronometrats són la Mussara amb 10,20 km, Escaladei amb 12,11 km, Priorat amb 9,76 km, Lo Siurana amb 16,29 km, la Teixeta amb 10,54 km i  Colldejou amb 11,44 km. La prova consta de 500 quilòmetres de recorregut, dels quals gairebé 140 son cronometrats, on divendres 9 es faran dos dels trams a doble pasada, en format nocturn, i dissabte 10 els altres vuit, dels quals els dos últims és correran de nit. La prova enquadrada dins el Campionat de Catalunya de Ral·lis per a clàssics, es realitzarà en carretera tancada, a més el tram de la Mussara tindrà un premi específic donada la relació amb Reus.

Un Rally Costa Daurada Legend més internacional.

Un dels objectius prioritaris continua amb la mateixa línia d’«internacionalitzar la competició», afirmava el president de l’Escuderia Baix Camp, Jaume Miret. Es vol promocionar la cursa a França, Bèlgica i Andorra «per donar a conèixer el territori», afegia. En aquesta línia, s’ha apostat perquè enguany es documenti tot el ralli amb un gran suport mediàtic. Aquest any, equips de França, ens tornaran a acompanyar.

Jaume Miret, ha remarcat també l ́ importància «incloure la cursa dins l’activitat comercial de Reus», per aquest motiu es podran veure vehicles de competició clàssics e histórics, a diverses localitzacions de la ciutat.

Un ral·li complet i selectiu. Un món de col.laboradors.

En aquest context, Pere Saura, director de la prova, ha volgut matisar que hi col·laboraran més de 200 persones, ja sigui en temes organitzatius, controlant les sortides i arribades, vetllant pel correcte funcionament de cada zona o bé, portant els sis cotxes oficials de seguretat, amb l ́important factor humà que fa possible una prova d ́aquesta envergadura. A més a més, ha puntualitzat, intentem fer un ral·li atractiu pels equips i pel públic que ens ve a veure.